Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A játszma (2010. május 21.)

2010.05.21

Mariann szokatlan órában telefonált. Rögtön sejtettem, hogy baj van. Azért hívott, hogy elmondja valakinek, a Zsoltot érintő fejleményeket. Alig hittem a fülemnek. Zsolt újra érez valamilyen csomót a szájában, ezúttal a nyelvtőnél. Ezen kívül a bőrén fekélyszerű sebek jelentek meg és fájdalmas prosztata problémája van. Mariann mindezt akkor közölte velem, amikor Zsolt és Oli füvet nyírni mentek Mariann szüleihez.
Zsoltot kb. egy éve operálták rossz indulatú szájdaganattal. Akkor az orvosa azt mondta, hogy időben közbe tudtak lépni, és Zsolt a kezdeti pánik után megnyugodott. Tudta jól, hogy többé nem dohányozhat, pár hónap elteltével Mariann mégis megérezte rajta a cigiszagot, ami ellen persze Zsolt tiltakozott.  Állította, hogy nem dohányzik és most is kitart emellett.
Végtelenül sajnálom mindkettőjüket, sőt Olit is. Zsolt mindig gyenge, kicsit depresszióra hajlamos volt, bár a családban papus után neki volt csak eredeti humora.
Nem akarom elhinni, hogy ilyen hamar visszaesett a betegségbe. A remény utolsó szálaiba kapaszkodom és azt hajtogatom magamban: nem, nem, nem!!!
Félek és féltem, és bízom és hihetetlennek tartom.
Ó, jaj, ugye, meggyógyul? Annyira szeretnék segíteni rajta, mit tegyek?
Mariannt is végtelenül sajnálom. Nincs a környezetében olyan, akinek kiönthetné a lelkét. Az édesanyja, aki mindent próbál megtenni Zsoltért, könnyen elsírja magát, ha a bajokról hall, ezért Mariann nem mer neki túl sokat elmondani. Félti. Oli is kezd feszült lenni, inkább jár bulikba vagy túrázik.
Aggódom és töprengek az életen.
A mai szomorú hír mellett holnap vigalomba megyünk Virággal. Pünkösdi napokat tartanak a faluban, azt terveztük megnézni. Nem is tudom, hogy fogom a két ellentétes érzést összehangolni. A sors fintora, hogy Mariannékat egy közeli rokonuk esküvőre hívta. Neki se lesz könnyű a részvétel.
Az élet a legjobb sakkjátékos.

 

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.