Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Derült égből

2010.06.10

Ma kiderült, hogy daganatos beteg vagyok. Amikor az orvos közölte, elsírtam magam. Hamarosan komoly operációra kell számítanom. Egész délután hullottak a könnyeim, pedig nem akartam a szemem miatt. Nagyon félek. A fejem iszonyúan fáj, enni nem bírok.
Köszönök mindenkinek minden egyes szót, amivel megtisztelt és megörvendeztetett.
Remélem, nem voltak hiábavalóak a meséim.
Nem tudom, jövök-e még ide, de azt tudom, hogy örömmel voltam köztetek!
Kívánom, legyetek boldogok! :)))

Ezt írtam a blogomba.

2010. június 10

------------------------------------------------------------

Ez érkezett fórumokon:

 

Kedves Kacat!
A világ legtermészetesebb dolga, hogy egy ilyen hír annyira letaglóz mindenkit, mintha legalábbis egy közeli hozzátartozóját vesztené el. Ezt is meg kell emészteni, ehhez meg idő kell. Aztán az ember rájön, hogy jobb ha a megoldást keresi, mint ha sírdogál. Teljesen igazad van, hogy kevés rosszabb van, mint a bizonytalanság, mint az ismeretlen. Az félelmetes.
A 27 mm-es tumor nem kicsi, de ez csak egy jellemzője. A méret az egy dolog, a szövettan fogja kideríteni majd hogy pontosan mivel állsz szemben. A mellrák tulajdonképpen egy gyűjtőfogalom, sok fajtája van és eszerint adnak különböző kezeléseket.
Most első lépésben a műtét következik. Kiveszik a tumort és vagy az őrszem (sentinel) nyirokcsomót, vagy ha indokolt, akkor az összes hónalji nyirokcsomót. Előre meg fogja mondani az orvos, hogy mire számíts: teljes mell eltávolítás, vagy részleges. Ha a teljeset javasolja, ne ellenkezz, csakis indokolt esetben választják ezt a megoldást. Maga a műtét rutin műtét, elaltatnak és már előtte is kapsz egy kis nyugi bogyót, hogy ne szorongj annyira. Az altatás után kicsit kótyagos az ember, van akinek van némi hányingere, de nekem pl. sose volt. Egy napig bent van a branül és a törzshöz rögzítik a műtött oldali kezet. Ez egy kicsit kényelmetlen, de kibírható. A gyógytornász már a kórházban segít bejáratni a kezedet. Így attól nem kell félned, hogy sokáig nem tudod majd ezt a kezedet használni. Tudod. Csak persze jó darabig óvatosan, mert fájni fog ha túl erőlteted. Ha az összes nyirokcsomót is kiveszik, akkor a továbbiakban ezt a kezedet majd nem lehet terhelni, de a normál napi életmódban nem fog akadályozni. A karodban lehet némi érzéskiesés, de ez nem zavaró, csak fura. A varratszedés általában 10 nap, de egy kicsivel hosszabb is lehet.
A nagy szövettan úgy két hét alatt készül el. A továbbiak ennek függvényében történnek. Tisztán hormonérzékeny daganatok esetén, ha a műtéti szélhez közel nem találnak tumor sejteket és nincs nyirokcsomó áttét általában elég a hormonkezelés esetleg sugárterápiával kiegészítve. Ha más természetű, vagy áttét is van, akkor általában kemoterápia is szükséges. Ez nem egy leányálom, de itt sokan átvészeltük és senki sem halt bele. Ilyen rémhíreknek ne higyj.
Biztosan fognak még a műtétet követően egyéb vizsgálatokat is végezni, hogy tisztázzák van-e valahol áttét. Ezek fájdalmatlan vizsgálatok, a legrosszabb a kontrasztanyag vénás beadása (pl. CT, PET CT vagy csontszcintigráfia esetén).
Remélem, hogy így már kevésbé ijesztő a dolog. Előre nézz, mindíg csak egy lépéssel előre. Kiveszik ami nem oda való és meg fogsz gyógyulni mint oly sokan. Ma ez az egyik legeredményesebben gyógyítható rákfajta. Te olyan sokmindenek keresztül mehettél már, meglátod ezt is milyen ügyesen végig fogod csinálni!
Ha további kérdéseid vagy kételyeid vannak, írj nyugodtan, itt mindíg találsz valakit, aki segíteni fog neked a tanácsaival.
Szeretettel ölellek: Healing

Szia Kacat!
Azt hiszem mindnyájan így éreztünk amikor szembesültünk a diagnózissal.Nekem a műtétig eltelt egy hónap maga volt a pokol.Sírás,kétségbeesés,

idegbaj a vizsgálatok előtt.Minden függő ügyemet elintéztem,gyerekeimet kioktattam mindenre amiről úgy gondoltam hogy ezentúl az ő feladatuk lesz. A gyerekeket egyedül nevelem mióta a férjem meghalt,ezért is volt borzasztó szembesíteni őket az állapotommal. Állandó fejfájás,szédülés,rohamos fogyás,gyomorgörccsel ébredés ha egyáltalán el tudtam aludni.Dolgoztam és úgy kellett tenni hogy senki ne vegye észre rajtam mi zajlik bennem.A műtét előtti hétig csak a közvetlen kolleganőm tudta hogy beteg vagyok.
Aztán rátaláltam erre a fórumra és ezeknek a lányoknak köszönhetem hogy valamennyire megnyugodtam.
Pénteken mütöttek,vasárnap délben már itthon ébédeltem.Persze egy kicsit fájt a seb de fájdalomcsillapítóra is talán csak 1x volt szükségem.Itthon jegeltem,szépen gyógyult,soha nem kellett szívatni.
Mivel jobb oldali kimetszés volt ,autómatikusan mindig ezzel e kezemmel csináltam mindent.Féltem hogy megerőltetem de lehet ez a "torna" direkt használt neki.Szerencsére úgy tudom használni mint azelőtt.
Fel a fejjel, felépülsz!!!!!!! Meglátod nemsokára minden letisztul.Csak a gyógyulásodra koncentrálj.Nem mondom hogy könnyű az út ami előtted áll,de mi mindnyájan végigmentünk rajta egymást buzdítva,átsegítve a nehézségeken.És ITT VAGYUNK ÉS LESZUNK MÉG SOKÁIG!!!!!
Ha megtudsz valamit írj és valaki mindig ad majd jótanácsot.
Verácska drága ,jelentkezz! Csak néhány sort!!!
Mindenkinek szép napot.Puszi.Csilla

Drága Kacat7!

Remélem, tudod olvasni a vigasztaló sorainkat!
Tényleg mindenki kiakad, ha egy ilyen dolog történik vele. Ez így normális. Ember nincs, aki közönyösen venné tudomásul, hogy egy időre kivonják a forgalomból....... ráadásul frászt kaptunk az ismeretlentől is.
Nameg senki nem szereti, ha orvosok macerálják.
Sírni szabad! Levezeti a feszültséget, de ha túlzásba megy át az ügy, akkor kérj nyugtatót a háziorvostól.
Nekem kellett, mert ÁLLANDÓAN bőgtem. Onnan ismertek fel a kórházban is. Mindenhol bőgtem. Magamon kívül voltam. Aztán megmagyarázták, hogy megmaradok.
De azért, hogy ne zavarjam a környezetem, kaptam egy kis nyugtatót. Xanax-ot........ aztán meg pszichológust és pszichiátert is..... pedig nem vették le a mellem "csak" a negyedét, de ez is padlóra tett.
Ennek több, mint három éve és jól vagyok! Tényleg! Hál'Istennek és az orvosoknak.

Veled is minden rendben lesz! Fel a fejjel!

Pussszi, Éva

Kedves Kacat7!
Nagyon együtt érzek veled. Nekem januárban derült ki, hogy mellrákom van. Én is nagyon-nagyon sokat sírtam, azt hittem megbolondulok. Rátaláltam erre a fórumra. A lányok sok erőt, tanácsot adtak nekem. Azóta túl vagyok a műtéten, 4 kemón, még 2 van hátra. Teljes emlőeltávolításom volt, invazív. Nyirokcsomó és érbetörés nem volt. Nagyon-nagyon féltem a műtéttől, a kemótól, és hála Istennek jól viseltem mindent, dolgozni is tudok a kezelések között. Persze a félelem szerintem soha nem fog elmúlni, de valahogy megtanul az ember együtt élni ezzel. Olvasgasd sokat ezt a fórumot, meglátod segíteni fog. Én is ezt teszem minden nap, és örülök ha jó eredményekről írnak, és elszomorít, hogy egyre több nő szenved ebben a nyavalyában. Nagyon-nagyon szorítok Neked, és persze mindenkinek.
Mindenkinek erőt és kitartást kívánok.
Sok szeretettel: Zsuzsa

Kedves Kacat! Tényleg nem vagy irigylésre méltó helyzetben, de meglátod, ezt is megcsinálod!
Én először itt kutakodtam: http://www.daganatok.hu/emlorak/
Ha van időd, kicsit olvasgass vissza ebben a fórumban is, sokat meg fogsz tudni. És jönnek a Lányok is tanácsot adni, meglátod.
Én Győrben lakom, úgyhogy nem tudok ajánlani senkit. Gondolom, Pestre kell majd járnod.

Kedves Kacat!
Egy ilyen hír mindenkit úgy ér, mint derült égből a villámcsapás. Így voltunk ezzel mindnyájan. Nem mondom, hogy könnyű, de el kell indulni a gyógyulás felé: műtét, ha szükséges kemó, sugár. Engem 6 évvel ezelőtt műtöttek teljes mell levétel volt. Túl vagyok minden kezelésen, jól vagyok, dolgozom, úgy mint azelőtt. Fel a fejjel! Meg lehet és meg kell gyógyulni!!!

Szeretettel: Erzsike

Üdv Kacat! A végén kezdem: a sebészt nem lehet elkerülni, a hókuszpókuszoknak ne higgy! Ami nem odavaló, azt ki kell szedni, magától nem múlik el, csak növekedik.
Próbálj meg optimista lenni, olvass utána, és mindenre kérdezz rá a dokiknál. Nincs annál rosszabb, mint amikor nem tudjuk, mi-miért történik.
Én elég jól vettem az akadályokat, ez egyéni is. Próbáltam nem elmerülni az önsajnálatban, csak előre gondoltam. Ha nem megy egyedül, vannak onko-pszichológusok is, akik segítenek.
Hol laksz?

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.